Лектори

Някои от лекторите на “Медицина за пътешественици” 2013 може да видите по-долу. Списъкът предстои да бъде обновен и допълнен.

Д-р Славян Стоилов

Завършва Френската гимназия, а по-късно и Висшия медицински институт в София. Притежава диплом за придобита специалност по Вътрешни болести и превод на медицинска литература. В спортната си кариера има изкачени три континентални първенеца и 23 участия в международни експедиционни прояви, в повечето от които като лекар. Посетил е над 80 държави на 5 континента. Потомствен лекар, владее свободно 4 езика, с 4 издадени книги и една под печат. Оператор и сценарист на 4 документални филма, автор на множество публикации в периодичния печат, като всички илюстрации са от неговия личен архив, с няколко самостоятелни фотоизложби. Участвал е многократно в публицистични и научно-популярни предавания по радиото и телевизията.

Д-р Андрей Иванов

Завършил медицина в МУ-София през 1988 г. Специалист по вътрешни болести и кардиология. Участва в монографии в областта на сърдечно-съдовите заболявания. Множество публикации в областта на кардиологията и интензивната терапия. Превел от английски език значителна част от българското издание на едно от световните ръководства по кардиология Braunwald’s Heart Disease. Участие в Ръководство по вътрешни болести. Главен асистент в ИО, КПВБ към Александровска болница.

Д-р Любомир Младенов

Завършва Висшия медицински институт в София, след което специализира вътрешни болести. От 11 години е преподавател в НСА по спортна медицина. Контактът с природата винаги го е вдъхновявал и зареждал. Страстта му към пътуванията се осъщесвява чрез заниманията му с ветроходсво, парапланеризъм, катерене и алпинизъм. Незабравим спомен са посещенията в Аржентина, Чили, Пакистан, Египет. Той е горд от факта, че е бил част от експедицията с Иван Кожухаров до Мон Блан през 2009. За свои лични постижения смята успешните си изкачвания на Аконкагуа, Охос дел Саладо, Елбрус, Мон Блан, Матерхорн. Бил е лекар както на българските алпинисти, така и на отбора ни по биатлон. Взима участие в различни конференции и фестивали. Фотографията е естественото продължение, което затваря кръга от наука, спорт и изкуство.

Д-р Яна Боянова

Завършва медицина в Медицински Университет – София през 2003 г. От тогава работи в областта на гастроентерологията. Провежда няколко специализации по хепатология в Париж и Клиши, Франция. Участва в публикации по хепатология и справочник по гастроентерология. Голяма част от свободното си време прекарва след природата, която й носи вдъхновение, спокойствие и ясна мисъл.

Д-р Николай Йорданов

Николай Йорданов - снимка Д-р Йорданов завършва “Висш медицински институт” в гр. Варна през 1986 г. В периода 1988–2001 г. специализира “Анестезиология и интензивно лечение” в Медицинска академия, гр. София. Посещава допълнителни квалификационни курсове като “Семинар по Анестезиология на университет „Корнел“ в Залцбург (1998 г.), “Палиативно лечение” към Университет на гр. Познан (2004 г.), “Палиативни грижи – Унгарска хоспис фондация в Будапеща (2009 г.), “Грижи за терминално болни” към Унгарска Хоспис Фондация (2011 г.) През 2011–2012 г. придобива квалификация в сферата на здравния мениджмънт към Медицинска академия, гр. София. Съавтор е на „Учебник по Палиативни грижи“, както и автор на статии и публикации в различни медицински списания. Член на УС на Българската асоциация за изследване на болката. Член на Европейската Асоциация по Палиативни грижи и на Американската Академия за хосписни и палиативни грижи.